Kiudainerikkad toidud
23. oktoober 2004, 21:34

Rooskapsas kõrvitsapürees

Hautatud rooskapsas kõrvitsapürees on sobivaks lisandiks vürtsikate lihatoitude juurde. Koos munade ja praekartulitega iseseisev põhiroog.

Koostisosad
125 g Kõrvits
7.5 g või
0.25 küünt Küüslauk
0.25 tk Sibul
sool
värskelt jahvatatud must pipar
Kurkum
1 sl vahukoor
0.25 sl mahe sinep
175 g Rooskapsas
lisaks vahukoor

Valmistamine
Koori ja puhasta kõrvits, lõika viljaliha jämedateks kuubikuteks. Sulata pannil või ja hauta selles kõrvitsatükke. Koori ja haki peeneks sibul ja küüslauk ning lisa pannile. Maitsesta soola, pipra ja kurkumiga. Vala juurde vahukoor, hauta umbes 15 minutit, kuni kõrvits on pehme. Pressi kõrvitsasegu läbi sõela, maitsesta sinepiga ja vala tagasi pannile. Puhasta rooskapsas ja tee varreotstesse ristikujulised sisselõiked, et köögivili küpseks ühtlaselt. Pane kapsad pannile kõrvitsamassi peale ning hauta tasasel tulel umbes 15 minutit. Vajadusel lisa veidi vett või vahukoort. Serveeri lisandina vürtsikate lihatoitude juurde. Koos munade ja praekartulitega iseseisev põhiroog.