Taimetoidu retseptid

Frankfurdi roheline kaste 

Toidutare, 23. oktoober 2004 00:07
Hapukoore-jogurti-majoneesikaste hakitud maitsetaimede, sibula ja marineeritud kurgiga. Vürtsikas lisand värske kartuli ja keedumunade või loomaliha juurde.

Koostisosad
1 kimp suur kimp maitserohelist (petersell,murulauk,harakputk,kress,harilik mustnupp,kurgirohi,sidrunmeliss
1 tk väike sibul
1 tk marineeritud kurk
1.5 dl hapukoor
1 dl jogurt
2 sl majonees
1 sl sidrunimahl
1 tl terav sinep
sool
värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine
Pese, kuivata ja puhasta maitseroheline ning haki peeneks. Koori ja haki sibul. Lõika marineeritud kurk väikesteks kuubikuteks. Sega kokku hapukoor, jogurt ja majonees ning lisa hakitud maitseroheline, sibul ja kurk. Maitsesta sidrunimahla, sinepi, soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga ning hoia enne serveerimist külmas. Vürtsikas lisand värske kartuli ja keedumunade või loomaliha juurde. Ehtsa Frankfurdi kastme retsepti kuuluvad seitse maitsetaime, mis võivad varieeruda vastavalt aastaajale. Hädakorral võib maitsetaimed lisada ka külmutatult.