Kalatoitude retseptid
2. oktoober 2004, 22:22

Lõhe rohelisel padjal

Suitsulõhe salati ja avokaadoga õli-äädikakastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
0.25 tk väike peasalat
0.25 tk šalottsibul
0.25 sl sidrunimahl
0.25 sl veiniäädikas
sool
Must pipar
1 sl Kreeka pähkli õli
0.5 tk pehme avokaado
50 g suitsulõhe
0.25 sl hakitud till
0.25 tl Rosépipar

Valmistamine
Puhasta, pese ja kuivata peasalat. Koori ja haki šalottsibul, sega sidrunimahla, äädika, soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Klopi sisse õli. Poolita avokaadod, eemalda kivi ja koori. Lõika viljaliha umbes 0,5 cm seibideks. Määri kohe kokku salatikastmega ja aseta ringikujuliselt taldrikule. Lõika salatilehed ribadeks, sega salatikastmega ja pane taldriku keskele. Lõika suitsulõhe ribadeks ja pane salatile. Puista peale roseepipart.