Kiudainerikkad toidud
2. oktoober 2004, 20:58

Soe suvikõrvitsa-tomatisalat

Soe suvikõrvitsa-tomatisalat basiilikuga.

Koostisosad
100 g Rullkõrvits
sool
Must pipar
0.25 tk sidruni mahl
1.25 sl oliivõli
0.5 tk Tomat
Basiilik (värske)

Valmistamine
Pese ja lõika õhukesteks viiludeks suvikõrvits, blanšeeri kerges soolvees 1 minut ning lase korralikult nõrguda. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga, piserda sidrunimahla ning oliivõliga ja jäta 15 minutiks tõmbama. Lõika tomatitel otsast põikiviil, kalla üle kuuma veega, "ehmata" külma veega, eemalda nahk ja seemned ming tükelda. Sega tomatid suvikõrvitsaga. Puista peale basiilikulehti.