Kiudainerikkad toidud

Marineeritud rohelised tomatid sibulaga 

Toidutare, 11. september 2004, 11:22
Hoidis. Tükeldatud rohelised tomatid ja sibul marinaadis. Terava maitse tõttu sobib hästi hamburgerite või viineriga saiakeste juurde.

Koostisosad
700 g roheline tomat
või osa neist pisut valminud
350 g Sibul
2 dl *vesi
0.75 dl kande valge veini äädikas
1 dl suhkur
1 dl mesi või fariinsuhkur
2 tl sool
1 ml valge pipar
2 tk küüslauguküüs

Valmistamine
Pese ja tükelda tomatid. Koori sibulad ja lõika rõngasteks. Lase potis keema vesi, äädikas, suhkur, mesi, sool ja valge pipar. Lisa aedviljad ning keeda aeg-ajalt segades 50-60 minutit. Koori küüslauguküüned, lõika tükkideks ning lisa segule. Pane marineeritud tomatid koos vedelikuga pestud ja kuumutatud klaaspurkidesse. Valmis marineeritud aedvilja tuleb liitri jagu. Sule purgid ja hoia neid külmas. Paku marineeritud rohelisi tomateid liha- ja vorstiroogade lisandiks. Terava maitse tõttu sobib see hästi hamburgerite ja viineriga saiakeste juurde.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee