Marineeritud rohelised tomatid sibulaga
Koostisosad
700 g roheline tomat
või osa neist pisut valminud
350 g Sibul
2 dl *vesi
0.75 dl kande valge veini äädikas
1 dl suhkur
1 dl mesi või fariinsuhkur
2 tl sool
1 ml valge pipar
2 tk küüslauguküüs
Valmistamine
Pese ja tükelda tomatid. Koori sibulad ja lõika rõngasteks. Lase potis keema vesi, äädikas, suhkur, mesi, sool ja valge pipar. Lisa aedviljad ning keeda aeg-ajalt segades 50-60 minutit. Koori küüslauguküüned, lõika tükkideks ning lisa segule. Pane marineeritud tomatid koos vedelikuga pestud ja kuumutatud klaaspurkidesse. Valmis marineeritud aedvilja tuleb liitri jagu. Sule purgid ja hoia neid külmas. Paku marineeritud rohelisi tomateid liha- ja vorstiroogade lisandiks. Terava maitse tõttu sobib see hästi hamburgerite ja viineriga saiakeste juurde.
Kommentaarid (0)