PekipirukadFoto: PantherMedia/Scanpix
Küpsetised
13. veebruar 2005, 14:35

Pekipirukad

Peki-sibulatäidis pärmi- või lehttainapirukatele.

Koostisosad
300 g Pekk (soolatud, suitsutatud, läbikasvanud)
3 - 4 tk Sibul
2 tk Muna (keedetud)
Sool
Must pipar
Aedtill või
Petersellilehed (hakitud)

Valmistamine
Väikesteks kuubikuteks lõigatud pekk või ribiliha ja hakitud sibul kuumutada pannil kergelt läbi. Lasta jahtuda, segada hulka hakitud muna ja maitseroheline. Lihtsamate pärmitainapirukate valmistamisel võib muna ära jätta. Lehttaigna puhul on aga soovitav kasutada võrdlemisi taist ribiliha. Maitsestada pipra ja vajaduse korral soolaga.
Soovi korral võid täidisesse lisada rosinaid.