Kiudainerikkad toidud
13. veebruar 2005, 15:03

Köögivili marinaadis

Marinaadis keedetud köögivili. Lasta 2-3 päeva jahedas seista. Sobib serveerimiseks pidulikul laual.

Koostisosad
1,5 kg köögivilja (lillkapsast, spargelkapsast, nuikapsast, sellerit, sibulat, aedoakaunu, porrulauku)
1/2 l kanapuljongit
1/4 l haput valget veini
1/4 l toiduõli
2-3 sidruni mahl
veidi soola
3 küüslauguküünt
muskaatpähklit
loorberilehti
peterselli
basiilikut
punet
aed-liivateed (tüümiani)

Valmistamine
Köögiviljad puhastada ja lõigata suuremateks tükkideks. Väikesed sibulad ja aedoakaunad jäävad tükeldamata. Juurvilja lõikamiseks kasutada soonilist nuga. Puljong, vein ja õli kuumutada, lisada maitseained ning keeta 10 minutit. Kurnata läbi tiheda sõela teise potti ja keeta köögivili liikide järgi vaevalt pehmeks. Keedetud köögivili panna kihiti purkidesse, kallata peale marinaad ja sulgeda purgid. Lasta 2-3 päeva jahedas seista. Serveerida pidulikul laual.