Kiudainerikkad toidud
12. mai 2009, 07:52

Grillitud aedviljavardad

Grillitud aedviljavardad (sibulad, tomatid, paprikad, ananassid, maisitõlvikud, kabatšokid, šampinjonid). Grillastmes peavad maitsestuma u 30 minutit, grillida 10-15 minutit.

Koostisosad
8 väikest sibulat
8 väikest tomatit
2-3 paprikat
3-4 ananassirõngast
maisitõlvikuid
kabatshokki
värskeid shampinjone
GRILLKASTE:
3 sl õli
1 sl sojakastet
1/2 tl soola
1 sl sinepit
1-2 küüslauguküünt
1 tl paprikapulbrit
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)

Valmistamine
Lõika sibulad ja tomatid pooleks. Tükelda paprikad ja ananassirõngad. Lõika mais ja kabatshokk viiludeks. Lase aedvilju umbes 30 minutit grillkastmes maitsestuda ja lüki need siis vardasse. Kui kasutad puust vardaid, täida need otsani, et puu põlema ei läheks. Grilli vardaid heal kuumusel 10-15 minutit ja keera neid pidevalt. Vahepal vala üle grillkastmega. Serveeri koos liha või kalaga või mõne mõnusa dipikastmega.