Lõunasöögi retseptid
7. august 2006, 12:51

LEHTPEEDIPÜREESUPP

Püreesupp lehtpeedist Roquefort´i juustuga. Valmistamisaeg u 1 tund.

Kogus: ühele

Koostisosad
800 g lehtpeeti
750 ml puljongit
värskelt jahvatatud musta pipart
värskelt riivitud muskaatpähklit
1 sibul
30 g võid
20 g nisujahu
250 ml vahukoort
50 g Roquefort´i juustu

Valmistamine
ValmistusviisLõika lehtpeedilt juurikas, pese lehed ükshaaval ja lõika välja rootsud. Lõika rootsud 2 cm laitusteks ribadeks ja pane koos poolte lehtedega puljongisse keema. Maitsesta pipra ja muskaadiga. Koori sibul ja lisa puljongisse, keeda u 35 minutit. Võta sibul välja. Püreesta supp saumikseri või mikseriga. Sõtku või jahuga, vormi tainast väikesed kuulid ja lisa keevasse suppi. Keeda pidevalt segades u 5 minutit kuni nende täieliku lagunemiseni. Lisa segades vahukoor ja tükkideks lõigatud Roquefort´i juust. Järelejäänud lehtpeedi lehed lõika peenikesteks ribadeks, lisa supisse ja lase püreesupil veel u 5 minutit tõmmata.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist..Lisandid