Toidukordade retseptid

Juustukorvikesed kohupiimaga 

Toidutare, 11. juuli 2007, 13:07
Muretainast valmistatud väikesed korvikesed, täidiseks küüslaugukohupiim piiniapähklitega ning soolane kohupiim suitsusingitükikestega. Antud kogusest saab 4 umbes 10 cm läbimõõduga korvikest.

Koostisosad
TAINAS:
125 g nisujahu
1/4 tl soola
70 g võid
2 sl külma vett
KATE:
250 g kohupiima
100 g toatemperatuuril võid
1 sl nisujahu
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 väiksemat muna
1 küüslauguküüs
2 sl hakitud peterselli
2 sl piiniapähkleid
100 g keedusinki
6 salveilehte
koogivormide määrimiseks rasvainet

Valmistamine
Sõelu jahu kaussi ja sõtku koos teiste ainetega tainaks, pane u 30 minutiks külma. Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual lahti ja pane nelja u 10 cm läbimõõduga koogivormi. Katteks sega kokku kohupiim, või, jahu, sool ja pipar. Lisa pidevalt segades ka munad. Koori ja haki peeneks küüslauk ning sega poole kohupiimamassiga. Täida küüslaugukohupiimaga kaks vormi ja silu pealt ühtlaseks. Kuivrösti pannil piiniapähkleid ja pane korvikeste peale. Täida ülejäänud kohupiimamassiga ka teised kaks vormi. Lõika keedusink kuubikuteks, kalla kahte viimasesse vormi ja kaunista salveilehtedega. Küpseta ellsoojendatud ahjus 200 kraadi juures (gaasipliidil 3.jaotus) 15-20 minutit. Serveeri toasoojalt.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee