Kalatoitude retseptid
24. jaanuar 2007, 19:10

SUFLEEKREPID

Ahjus üleküpsetatud krepid juustu-krabitäidisega. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
(8 kreppi)
100 g nisujahu
1 sl kartulitärklist
1/4 tl soola
3 muna
125 ml piima
2 sl sulatatud võid
TÄIDIS:
1 sl võid
1 sl nisujahu
250 ml piima
1 munakollane
2 sl sidrunimahla
soola
Cayenne´i pipart
näpuotsatäis karrit
1 munavalge
200 g kooritud krabisid
2 sl riivitud Emmentali juustu
praadimiseks toiduõli
vormi määrimiseks võid
pealepuistamiseks seesamiseemneid

Valmistamine
ValmistusviisSõelu jahu ja tärklis kaussi, sega. Lisa sool, munad, piim ja sulatatud või. Sõtku elastseks ja õhuliseks tainaks. Lase u 30 minutit külmkapis seista. Määri väike pann toiduõliga ning vala sinna veidi tainast. Kalluta panni, et tainas jaotuks ühtlaselt. Küpseta u 1/2 minutit, kuni tainas on pealt tahkeks tõmbunud. Pööra kook ümber ja küpseta ka teiselt küljelt, seejärel tõsta krepp taldrikule ja pane peale tükk pärgamentpaberit. Ülejäänud tainast küpseta samamoodi veel 7 kooki. Täidise valmistamiseks sulata või pannil ja kuumuta selles jahu helekollaseks. Lisa vispliga vahustades piim. Keeda kastet pidevalt segades u 5 minutit, tõsta tulelt ja klopi juurde munakollane. Maitsesta sidrunimahla, soola, Cayenne´i pipra ja karriga. Vahusta munavalge kõvaks vahuks ja vala koos krabide ja juustuga kastmesse. Täida krepid saadud seguga ja rulli kokku. Aseta krepid kahekaupa kõrvuti ahjuvormi. Pintselda sulatatud võiga ning puista üle seesamiseemnetega. Küpseta kreppe eelsoojendatud ahjus 225 kraadi juures (gaasipliidil 4.jaotus) u 20 minutit. ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid