Linnuliha retseptid
8. november 2006, 11:03

Kalkunirullid veinikastmes

Kalkunirullid porgandi-spinatitäidisega vermutikastmes. Valmistamisaeg u 30 minutit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
30

Koostisosad
2 väikest porgandit
200 g spinatit
4 lõiku kalkunifileed (a 125 g)
2 tl ürdisinepit
värskelt jahvatatud musta pipart
20 g sulatatud võid
125 ml kuiva vermutit
50 g creme fraiche´i

Valmistamine
Valmistusviis
Pese ja puhasta porgandid, lõika pliiatsijämedusteks juppideks. Pese ja puhasta spinat, kuumuta kergelt potis või pannil, nõruta. Loputa lihalõigud külma voolava vee all, kuivata. Määri lõige ürdisinepiga, seejärel kata spinatilehtedega ja pane igale kolm porganditükki. Maitsesta pipraga. Rulli lihalõigud kokku ja kinnita puutikuga. Kuumuta sulatatud või haudepotis, pruunista selles kalkunirullid. Vala üleliigne rasvaine ära ja kalla praadimisel tekkinud vedeliku hulka vermut. Hauta kaanega kaetult u 15 minutit. Võta rullid välja ja pane sooja seisma. Aja keeduvedelik uuesti keema ja sega juurde creme fraiche. Vala kaste eelsoojendatud taldrikule. Lõika rullid lahti ja anna lauale koos kastmega.
Serveerimisviis
Serveeri kastmega kohe pärast valmistamist.
Lisandid