Kalatoitude retseptid
2. jaanuar 2008, 15:42

Merivähilakad kastmes

Merivähilakad karri-koore-veinikastmes. Valmistamisaeg u 30 minutit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
30

Koostisosad
1/2 kimpu kevadsibulaid
20 g võid
12 kooritud merivähi lakka
1/2 sl karrit
125 ml valget veini
soola
näpuotsatäis Cayenne´i pipart
150 g creme fraiche´i
1 sl pistaatsiapähkleid

Valmistamine
Valmistusviis
Haki sibulad, sulata pannil või ja hauta sibulad klaasjaks. Lisa merivähilakad ja kuumuta, kuni need on punaseks tõmbunud. Tõsta merivähilakad välja ja jäta kaanega kaetult sooja kohta seisma. Pane pannile karri, kuumuta korraks ja lisa kohe ka vein. Keeda mõni aeg ilma kaaneta. Maitsesta soola ja Cayenne´i pipraga, lisa creme fraiche. Anna pistaatsiapähklitega ülepuistatud merivähilakad lauale koos kastmega.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid