Salati retseptid
12. veebruar 2005, 14:49

Lillkapsasalat õlikastmega

Maitsev segasalat. Enne serveerimist tõsta salat u 30 minutiks jahedasse.

Koostisosad
750 g lillkapsast
2 sl kapparit
50 g oliive
3 sl taimeõli
3 sl äädikat
5-6 basiiliku lehte
jahvatatud musta pipart
soola
3 anšoovist

Valmistamine
Lillkapsast keeta soolaga maitsestatud vees 15-20 minutit. Seejärel valada üle külma veega, kurnata, jaotada õisikuteks ning panna salatinõusse koos kappari, luudest puhastatud ja tükeldatud anšooviste ning kividest puhastatud ja ribadeks lõigatud oliividega. Kausis segada taimeõli, äädikas, peeneks hakitud basiilik, sool ja pipar. Kaste valada lillkapsale ja hoolega segada. Saadud segu panna salatikaussi, kaunistada anshoovise tükikeste ja basiiliku lehtedega.