Toidukordade retseptid

Porgandi-fetapatee 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 13:11
Pidulik porgandi-fetapatee. See roog sobib liharoa kõrvale või külmaks suupisteks.

Koostisosad
1 kg porgandeid
1 dl marineeritud pärlsibulaid
6 muna
5 sl kartulijahu
1 dl rohelisi kivideta oliive
200 g fetajuustu või fetakit
soola
purustatud musta pipart
jahvatatud muskaati

Valmistamine
Keeda porgandid väheses vees pehmeks ja töötle koos nõrutatud ja tükeldatud sibulatega püreeks. Kalla segu kaussi ja mikserda ükshaaval juurde munad, seejärel lisa läbi sõela kartulijahu. Lisa peenestatud oliivid, pisikesteks kuubikuteks lõigatud või pudendatud juust ja maitseained. Kalla segu rasvaga määritud ja riivsaiaga üle riputatud väiksesse lahtikäivasse koogivormi. Pane vorm teise madalasse ahjuvormi ja kalla sinna paari sentimeetri võrra keeva vett. Küpseta pateed 125 °C juures umbes tund ehk kuni vormi sisu raputades enam ei liigu.
Lase vormis jahtuda; kaunista marineeritud sibulate, oliivide ja kirsstomatitega.