Kiudainerikkad toidud

Üleküpsetatud tomatid 

Toidutare, 4. jaanuar 2005 10:37
Lihtne lisand liharoogadele.

Koostisosad
10 tomatit
tüümiani
küüslaugusoola
jämedat musta pipart

Valmistamine
Tee tomatitesse paari millimeetri sügavused ristikujulised sisselõiked. Lao tihedalt üksteise kõrvale rasvaga määritud madalasse ahjuvormi ja raputa maitseainetega üle. Küpseta 150 kraadi C juures ahju restil tund aega, seejärel tõsta kuumus 225 kraadi C-ni ja küpseta veel 15 minutit. Pika küpsetusaja jooksul aurustub enamik tomatimahlast ning tomatite maitse muutub tugevamaks.
Paku riisi-, liha- või kalaroogade kõrvale või niisama suupisteks. Soovi korral lao tomatite vahele keskmise suurusega sibulatest lõigatud sektoreid, lõikepinnad üleval. Pintselda lõikepinnad õliga ning raputa üle soola ja pipraga.