AdžikaFoto: PantherMedia/Scanpix
Kiudainerikkad toidud
13. detsember 2007, 20:27

Adžika

Sobib väga hästi kuumade ja külmade lihatoitude juurde sinepi või mädarõika asemel, ning ka õhukese kihina võileibadele. Väga aromaatne ja samas põletavalt kibe vürtskaste.

Koostisosad
250 g punast paprikat
150 g küüslauku
25 g värsket tilli
350 jahvatatud kreeka pähklituumi
35 g koriandriseemneid
35 g Hmeli-sunelit (müügil olev Kaukaasia kuiv maitseainetesegu)
50 g soola
170 g tšillit

Valmistamine
Kibepipar, paprika, küüslauk ja till aja 2 korda läbi hakkmasina. (Teisel korral aja läbi kõige peenema sõela). Lisa jahvatatud Kreeka pähkli tuumad ning maitsesta soola ja maitseainetega. Sega korralikult, tulemus on ühtlane ja läikiv mass. Tõsta väikestesse purkidesse ja hoia külmkapis. Külmakapis säilib kuni paar aastat.