Kalatoitude retseptid

Jõuluheeringas sinepise seene-kartulisalatiga 

Martti Koppel, 5. detsember 2012 13:40
Jõuluheeringas sinepise seene-kartulisalatigaFoto: Jaan Heinmaa
Heeringas, sinep, seened, kartulisalat - see roog peaks igale eestlasele mokka mööda olema!

Kogus: ühele

Koostisosad
5 tk Heeringafilee
LEEM
200 g Portvein
1 sl Ketšup
1 tl Hõõgveinisegu
1 sl Lauasuhkur
3 tk Shalottsibul (hakitud)
3 küünt Küüslauk
100 g Tomatimahl
1 leht Loorber
1 tk Kaneelikoor
SALAT
150 g Seened (marineeritud)
10 tk Kartul (keedetud, viilutatud)
7 tk Kappar (varrega)
1 tk Punane sibul (viilutatud)
KASTE
200 g Hapukoor
2 sl Dijoni sinep
2 sl Murulauk
2 tl Siiamari

Valmistamine
Sega kõik leemekomponendid ja keeda veidi aega tasasel tulel. Vala leem heeringafileedele ning jäta ööseks külmkappi seisma. Ühenda salatiained kastmega ja serveeri koos heeringaga.