Nädala kook
12. detsember 2007, 20:41

Jäätisekohv

"MINU LEMMIKRETSEPT". 20. aug - 15. sept retseptivõistlus. Vürtsikas jäätisekohv. Meisterkoka Oleg Alasi retsept.

Koostisosad
KOHV:
2 l vett
3 Santa Maria kaneelipulka
1 sl fariinsuhkrut
1 tl Santa Maria jahvatatud kardemoni
10 g värsket ingverit
3 tähte tähtaniisi
4 sl lahustuvat kohvi, vajadusel suurenda kogust
4 sl jahvatatud Pauligi President kohvi, vajadusel suurenda kogust
100 g riivitud Extra Noire šokolaadi (eriti tume ja mõru)
1 sl kakaod
1 tl Santa Maria vanillsuhkrut
kangendamiseks rummi (see on parim), brändit või viskit
KANEELIJÄÄTIS:
200 g vanillijäätist
1 sl Santa Maria jahvatatud kaneeli
1/2 dl jahvatatud piparkooke
2 sl riivitud Extra Noire šokolaadi pealeraputamiseks

Valmistamine
1. Pane vesi potti keema.
2. Lisa maitseained ja keeda neid mõni minut.
3. Lisa mõlemad suhkrud ja tõsta pott tulelt ära.
4. Vala vedelik läbi sõela.
5. Lase jahtuda kuni 90 kraadini, siis lisa mõlemad kohvid ja kakao.
6. Maitse, ja kui tundub liiga lahja, lisa mõni lusikatäis kohvi.
7. Enne pakkumist võid kangendada alkoholiga.
8. Jahvata või riivi piparkoogid.
9. Tükelda jäätis suurteks kuubikuteks ja pane köögikombaini, lisa jahvatatud piparkoogid ja kaneel.
10. Lase kombainil teha vaid mõned kiired pöörded, muidu hakkab jäätis sulama.
11. Jäätis peaks jääma pehme ja kreemjas, tõsta see mõnda nõusse ümber.
12. Kui soovid, võid lisada suhkrut.
13. Kalla kohv tassidesse, tõsta jäätis peale ja raputa üle riivitud šokolaadiga.