KukeseenedFoto: PantherMedia/Scanpix
Kiudainerikkad toidud
21. august 2004, 19:49

Marineeritud kukeseened estragoniga

Sobib pikemaajaliseks säilitamiseks. Eriti sobib suitsukala, põdraliha või suitsusingiga.

Koostisosad
1 l Kukeseen
2 dl Valge vein
0.75 dl Valge veini äädikas
1 dl Õli
1 leht Loorber
10 tk Must pipar
0.5 tl Sool
Estragon
1 tk Sibul

Valmistamine
Sega marinaadi koostisosad ja lase neil vaiksel tulel u 5 minutit keeda. Lisa õhukesteks rõngasteks lõigatud sibul ja lase marinaad uuesti keema. Riisu vaht. Kukeseened keeda eraldi, kurna ning lisa marinaadile. Lase keema tõusta ning riisu vaht. Keeda vaiksel tulel mõni minut.
Kukeseened kallata kaanetatavasse klaaspurki. Külmikus seisab marinaad aastaringselt.