Magustoidud

Šarlottkreem 

Toidutare, 5. detsember 2007, 08:42
Võirohke kreem biskviidile.
 

Koostisosad
200 g Või
0.75 kl Suhkur
1 tk Väike muna
0.5 kl Piim
Vanilli
Konjakit

Valmistamine
1 Vahusta või poole koguse suhkruga heledaks vahuks.
2 Pane piim keema ja vahusta muna ülejäänud suhkruga. Vala vahustatud munale peene joana pidevalt segades kuum piim. Kuumuta muna-piimasegu 80-90ºC juures 5-6 minutit, kuni see kergelt paksenema hakkab. Jahuta 18-20ºC-ni ja lisa siis vahustatud võile. Vahusta kõike koos paar minutit.

Soovitus!
Maitselt on šarlottkreem väga hea, kuid samuti suure niiskusesisaldusega, soovitatav kasutada külmal ajal.