Toidukordade retseptid

Kaneelisaiad 

Toidutare, 30. juuli 2004 06:44
Kaneelisaiad
Magusad saiakesed

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg u 20 minutit + kerkib u 1 tund + küpseb u 15 minutit.

Koostisosad
TAINAS
0.25 l Piim
25 g Pärm
50 kuni 75 g Suhkur
75 g Või
Riivitud sidrunikoor
1 tl Sool
400 g Jahu
TÄIDIS
3 kuni 4 sl Sulatatud või
100 g Suhkur
2 tl Kaneel (jahvatatud)
Määrimiseks muna
Pärlsuhkur

Valmistamine
Valmista pärmitaigen ja lase 30-45 minutit kerkida. Valmis tainas rulli õhukeseks, pintselda sulavõiga, puista peale suhkru-kaneelisegu. Keera tihedalt rulli. Rull lõika 2-3 cm paksusteks tükkideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile või pabervormisesse. Lase kerkida u 30 minutit, määri munaga, puista peale pärlsuhkrut. Küpseta 200ºC juures.