Veiseliha retseptid

Pelmeenid 

Toidutare, 29. juuli 2004 11:24
PelmeenidFoto: Lauri Aarmaa
Kerge eine.

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Sealiha
1 tk Harilik sibul
Sool
Pipar
200 g Veiseliha
TAINAS
1 tk Muna
250 g Jahu
4 sl Hapukoor või 1 sl võid ja vett

Valmistamine
Liha aja koos sibulaga kolm korda läbi hakklihamasina, maitsesta ja klopi hästi sitkeks massiks. Munast, jahust ja hapukoorest sõtku sitke nuudlitainas, rulli laual kaheks üsna õhukeseks leheks. Tõsta tainale teelusikaga täidise kuhjad, nende ümber pintselda tainast vee või munavalgega. Täidis kata teise tainalehega ja vajuta tihkelt täidise ümber ning võta ümmarguse vormi või klaasiga ümmargused või ovaalsed pirukad. Keeda soolaga maitsestatud vees või puljongis. Lisandiks hapukoor või sulavõi.