Trühvlitort tšilligaFoto: Eva Palu
Tortide retseptid
6. detsember 2012, 08:09

Trühvlitort tšilliga

Täiuslik tort suussulavast šokolaadist, veidikesest tulisest tšillist ja siidisest kreemist talvepidude suurhooajaks.

Koostisosad
PÕHI
4 tk Muna
80 ml Suhkur
80 g Või
80 g Nisujahu
2 spl Kakao
1 tl Küpsetuspulber
IMMUTAMISEKS
50 ml Vesi
5 spl Suhkur
1 tl Kakao
KREEM JA TRÜHVLID
2 dl Rõõsk koor 35%-line
1 tl Tšillipulber
0.25 tl Kardemon (jahvatatud)
0.25 tl Kaneel (jahvatatud)
300 g Tume šokolaad 70%-line
2 spl Kakao
KAUNISTAMISEKS
100 g Tume šokolaad

Valmistamine
1. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Nirista sisse sulatatud või, jätka vahustamist umbes üks minut. Peata mikseri töö ja sõelu sisse eelnevalt läbisegatud kuivained. Sega need ettevaatlikult tainasse ja kalla 20 cm-se läbimõõduga koogivormi. Küpseta 30 minutit 180-kraadises ahjus.
2. Pane 50 ml vett koos kakao ja suhkruga potti ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Võta kook ahjust ja tee sellesse grillimisvardaga rohkelt auke, läbi millede nirista koogi sisse ettevaatlikult kogu valminud siirup. Jahuta kook.
3. Koogiküpsemise ajal valmista šokolaadikreem. Kuumuta koor keemiseni ja eemalda pliidilt. Sega sisse maitseained (tšilli, kardemon ja kaneel) ning hakitud tume šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Jäta toatemperatuurile jahtuma.
4. Sulata kaunistuseks mõeldud šokolaad ja määri küpsetuspaberile ühtlaseks õhukeseks kihiks laiali. Tõsta umbes 1 tunniks külmkappi.
5. Lõika jahtunud kook pealt siledaks ja keskelt horisontaalselt pooleks nii, et saad kaks koogikihti. Määri kihtide vahele 3 spl šokolaadikreemi ja tõsta ülemine koogikiht alumisele peale. Määri kook ka külgedelt ja pealt kreemiga. Ülejääv kreem tõsta külmkappi ja lase umbes 20 minutit taheneda.
6. Tordi kaunistamiseks võta kreem välja ja vooli ümmargusteks pallideks, veereta neid kakaopulbri sees ja tõsta trühvlid koogile. Võta külmikust küpsetuspaberile määritud šokolaad ja murra sellest sobivad tükid, mida koogi äärtele kinnitada.
7. Tõsta kook enne serveerimist vähemalt paariks tunniks külmkappi.
SOOVITUS
Tšillipulbri kogus sõltub pulbri vürtsikusest ja sööjate maitsest. Vajadusel vähenda või suurenda kogust. Arvesta ka sellega, et seistes tšilli maitse šokolaadikreemi sees intensiivistub.