Linnuliha retseptid

Kalkuni-seenehautis 

Angelica Udeküll, 5. detsember 2012, 14:09
Kalkuni-seenehautisFoto: Daisy Lappard
Serveeri seda hautist riisi või kuskussiga, et lihamaitsed hästi esile pääseks. Ole sojakastmega ettevaatlik, et hautis liiga soolaseks ei muutuks. Kui see siiski juhtub, mahenda kastet rõõsa koorega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
300 g Kalkunifilee
100 g Austerservik
2 spl Õli
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 oks Rosmariin
1 dl Valge vein
1 - 2 dl Rõõsk koor 35%-line
1 spl Sojakaste
0.5 tk Sidrun (mahl)

Valmistamine
1. Puhasta liha kelmetest ja lõika ribadeks.
2. Haki sibul ja küüslauk ning seened.
3. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles liha. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Lisa pannile sibul, küüslauk ja rosmariin ning pruunista kergelt.
5. Pigista juurde sidrunimahl.
6. Lisa hakitud seened ja prae kergelt läbi.
7. Lisa vein, lase sel veidi vähemaks keeda ning vala seejärel hautisesse ka rõõsk koor.
8. Lase haududa ja viimasena maitsesta sojakastmega.