Daimi-kookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
5. detsember 2012, 09:42

Daimi-kook

Šokolaadised maitsed on kohvijooja kindlad lemmikud.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk Muna
2 dl Suhkur
1 dl Margariin (sulatatud)
50 g Mandlilaastud (peeneks hakitud)
2.5 dl Nisujahu
1 spl Kakao
1.5 tl Küpsetuspulber
0.75 dl Piim
MÄÄRIMISEKS
Margariin
Nisujahu
KREEM
1 pakk Vanillikreemipulber Ruf
3 dl Piim
1 väike batoon Daim-šokolaad
GLASUUR
150 g Šokolaad
0.75 dl Rõõsk koor 35%-line
3 väikest batooni Daim-šokolaad

Valmistamine
1. Esmalt vahusta munad suhkruga üsna tugevaks vahuks. Siis lisa sulatatud margariin, ise samal ajal hoolega segades. Ühenda kuivained ja tõsta koos piimaga munavahule. Sega kergelt.2. Vala tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga, seinad määritud margariiniga ning üle puistatud jahuga. Üleliigne jahu koputa vormist välja. Küpseta 200-kraadises ahjus alumisel siinil umbes 25 minutit. Jahuta kook avatud uksega ahjus maha ning lõika kaheks.3. Vanillikreemi jaoks vala vahustamisnõusse 3 dl piima ning lisa sinna üks pakk vanillikreemipulbrit. Vahusta kolm minutit ja lase veidi taheneda. Purusta üks väike Daim. Kata koogi alumine pool vanillikreemiga ning raputa peale Daimi-puru. Nüüd läheb peale teine tainaosa ning taas õhuke kiht vanillikreemi. Tõsta kook glasuuri valmistamise ajaks külmikusse.4. Sulata veevanni kohal Fazeri piimašokolaad ja 35% koor. Sega pidevalt, et ained seguneksid. Jahuta mass maha, et see ei oleks nii voolav, ning kata siis sellega koogi pealispind. Puista peale jahvatatud Daimipuru. Pane kook 12 tunniks külmikusse.Kogus 8 lõiku.