Veiselihahautis apteegitilligaFoto: Jaan Heinmaa
Veiseliha retseptid
26. november 2012, 04:47

Veiselihahautis apteegitilliga

On viimane aeg avastada enda jaoks fenkol ehk apteegitill. See õhetav maitselisand annab hautisele mõnusat õhulisust, lisaks veel ka beetkaroteeni ja foolhapet.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 - 600 g Veiseliha
3 spl Nisujahu
2 spl Rapsiõli
150 g Apteegitill ehk fenkol
5 tk Sibul
Sool
Must pipar
2 oksa Tüümian
1 leht Loorber
6 dl Puljong
1 dl Punane vein
4 tk Porgand
4 tk Kartul
3 tk Portobello- seened
1 dl Petersell (hakitud)

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks ja veereta jahus. Kuumuta haudepoti põhjas õli, pruunista selles liha ja tõsta kõrvale. Pane potti õhukeselt viilutatud fenkol ja 2 viilutatud sibulat ning hauta 7-8 minutit, kuni need on pehmed ja pruunistunud. Lisa sool ja must pipar, tüümian ja loorber ning kuumuta 1 minut.
Pane liha potti tagasi, vala roale puljong ja vein ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta kaane all 40-45 minutit. Lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartulid ja porgandid, ülejäänud viilutatud sibul ja tükeldatud seened ning hauta veel 30 minutit. Võta loorber ning tüümian välja. Proovi maitsestust, lisa vajadusel soola-pipar ja raputa peale hakitud peterselli.