Lõunasöögi retseptid

Sealihast vokiroog köögiviljade ja ananassiga 

Epp Mihkels, 26. november 2012, 04:46
Sealihast vokiroog köögiviljade ja ananassigaFoto: Jaan Heinmaa
Krõmpsuv ja mahlane, magushapu ja vürtsikas, värvikirev ja toitev - kõik need omadused iseloomustavad seda maitsvat toitu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ pool tundi liha marineerumiseks

Koostisosad
400 g Sealiha (taine ja pehme, sisefilee või kaelakarbonaad)
8 spl Tšillikaste (magushapu)
8 spl Sojakaste (tume)
1 tk Punane sibul (suur)
2 tk Porgand
1 tk Suvikõrvits
400 g Ananass (konserv)
Õli (praadimiseks)
SERVEERIMISEKS
Basmati riis või
Jasmiini riis

Valmistamine
Lõika pehme ja taine sealiha 1 cm paksusteks ribadeks. Sega tšilli- ja sojakaste ning vala lihatükkidele, lase vähemalt poool tundi toatemperatuuril marineeruda. Samal ajal puhasta köögiviljad. Lõika sibul keskmise laiusega viiludeks, porgand õhukesteks seibideks ning suvikõrvits kangideks. Võta ananssiviilud omast mahlast ja lõika suupärasteks tükkideks. Nõruta sealiha sõelal, säilita marinaad. Aja vokkimispannil õli kuumaks ning prae lihatükke ägedal kuumusel, kuni need hakkavad pruunistuma. Lisa tükeldatud köögiviljad ja prae pidevalt segades 6-8 minutit, nii et liha jääb küps, kuid viljad krõmpsud. Lisa ananassitükid ja alleshoitud marinaad ning kuumuta veel kord roog läbi. Vajadusel lisa soolasuse reguleerimiseks sojakastet. Serveeri keedetud basmati või jasmiiniriisiga.