Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 3-4 tundi külmikus
Koostisosad
Mascarpone või
500 g Toorjuust
250 g Küpsised (Savoiard)
100 g Tume šokolaad (riivitud)
4 dl Rõõsk koor 35%-line
3 dl Kohv (kange)
1.5 dl Mandliliköör (soovi korral)
KAUNISTAMISEKS
25 g Šokolaad (hakitud)
Kakao (mõru pulber)
Valmistamine
1. Sega kohv ja liköör. Vahusta koor ja ühenda toorjuustuga. Riivi šokolaad.
2. Kasta kolmandik küpsistest kohvi-liköörisegusse ja lao klaaskausi põhja.
3. Tõsta peale riivitud šokolaadi ja kolmandik kreemist.
4. Tõsta koogile teine kiht kohvisse kastetud küpsistest, šokolaadi ja kreemi.
5. Siis lao viimane (kolmas) küpsisekiht, kata ülejäänud šokolaadi ja kreemiga. Lase vähemalt 3–4 tundi, aga soovitatavalt üle öö külmas seista. Kaunista kakao ja hakitud šokolaadiga.
NB!
Suurenda kohvi kogust 1.5 dl võrra, kui sa ei kasuta küpsiste immutamisel likööri.
HEA IDEE!
Soovi korral lisa ühe kihina koogisse nõrutatud kompotikirsse.
Kommentaarid (0)