Lammas pajas apelsinide ja vürtsköömnetegaFoto: Jaan Heinmaa
Lambaliha retseptid
26. november 2012, 04:51

Lammas pajas apelsinide ja vürtsköömnetega

Sügistalvist lambapada võiks teha nädalavahetusel. Aprikoosid sobivad lambalihaga imehästi ning hauduvad roas mõnusalt pehmeks. Pajaroog maitseb hea ka soojendatuna.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
750 g Lambaliha või
1 kg Lambaliha (kondiga)
6 tk Aprikoos
3 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
2 tk Porgand
1 tk Apelsin (riivitud koor ja mahl)
400 g Tomat (omas mahlas, konserv)
3 dl Puljong
1 jupp Kaneelikoor
0.5 tl Vürtsköömen
0.5 tl Koriandriseemned
Sool
Must pipar
Nisujahu

Valmistamine
Tükelda liha kuubikuteks, maitsesta soola-pipraga ja kasta jahusse (selle sammu võib ka tegemata jätta, aga jahu annab roale mõnusalt paksu konsistentsi). Koori ja viiluta õhukeselt sibulad, küüslauguküüned ja porgandid. Pruunista köögiviljad õlis. Pane liha pannile ja pruunista. Tõsta liha ja köögiviljad potti. Kalla peale tomatikonserv ja puljong. Lisa ka vürtsköömned, koriandriseemned, riivitud apelsinikoor ja poolitatud kivideta aprikoosid. Lase roal podiseda pliidil või ahjus, kuni liha on pehme (umbes 1 tund). Maitsesta soola, pipra ja apelsinist pressitud mahlaga. Kellele meeldivad teravad elamused, võib lisada ka veidi tšillit. Serveeri rooga riisi, ahjukartulite või kuskussiga. Ka tšatni sobiks hästi kõrvale.