Värvilised kummikommidFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
30. november 2012, 10:35

Värvilised kummikommid

Maitsekad ja kaunivärvilised kummikommid saab kas tugevamaitselisest naturaalsest mahlast, mahlakontsentraadist või siirupist. Viimast peaks küll veega lahjendama, kuid mitte nii palju kui joogi puhul. Kommide tegemiseks on müügil ka vahvaid lastepäraseid vorme. Kommid võib panna tarduma ühe kihina vormi või karpi ja siis lõigata meelepäraseid kujusid.

Koostisosad
5 dl Mahl (kontsentreeritud)
14 lehte (või 14 tl) Želatiin

Valmistamine
Paisuta želatiin 1,5 dl mahlas (siirupi puhul vees). Sulata vesivannil ja sega ülejäänud mahlaga. Vajadusel eemalda vaht. Kalla segu u 20 cm läbimõõduga anumasse – kõrgemate äärtega plaadile, karpi, vormi või väikestesse silikoonvormidesse. Pane vähemalt 4–5 tunniks külmkappi tarduma. Lõika tarretunud mass terava märja noaga tükkideks või võta vormidest.
Kogus umbes 300 grammi.