Toidukordade retseptid

Muredad piparkoogid 

Pille Enden, 30. november 2012 10:33
Muredad piparkoogidFoto: Jaan Heinmaa
Sobivad suurepäraselt ka näiteks sinihallitusjuustu ja glögiga – need lisandid võid ka kingiks viia. Glasuuriga kaunistades saad aga traditsioonilised muredad piparkoogid.

Koostisosad
250 g Või
2 dl Suhkur
1.5 dl Tume siirup
1 dl Kakao (joogipulbrina)
2 tl Nelk (jahvatatud)
2 tl Kaneel (jahvatatud)
1.5 tl Ingver (kuivatud, pulbrina)
1 tl Pomerantsikoor (jahvatatud)
2 tk Muna
9 dl Nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
KAUNISTAMISEKS
Kristallsuhkur

Valmistamine
Mõõda kastrulisse või, suhkur, siirup, kakaojoogipulber ja maitseained. Kuumuta segu keemiseni, tõsta pott tulelt ja lase jahtuda leigeks. Vahusta mikseriga kohevaks. Vahusta ükshaaval hulka munad. Sega jahu, sool ja küpsetuspulber, lisa tainasse ja sega ühtlaseks. Keera toidukilesse ja jäta vähemalt üheks öö külmkappi, võib ka kauemaks. Rulli jahusel laual tainas üsna õhukeseks. Riputa rullimise lõpus peale suhkrut ja rulli kergelt piparkoogi sisse. Vormi piparkoogid ja tõsta küpsetuspaberile ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 7–8 minutit.
Kogus 40-50 tükki.