Eesti köök

Rikkalik küülikuhautis 

Pille Enden, 30. november 2012, 10:32
Rikkalik küülikuhautisFoto: Jaan Heinmaa
Hõrk rikkaliku maitsega küülikuroog on tõeline talveroog.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistusaeg 25 min + maitsestumiseks 30min + küpseb 2 tundi

Koostisosad
150 g Aprikoos (kuivatatud)
0.5 dl Brändi
0.5 dl Pruun suhkur
1 tk (2 kg) Küülik
1 dl Nisujahu
2 spl Õli
3 viilu Peekon
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
2 tk Porgand
2 vart Seller
2 oksa Tüümian
1 leht Loorber
1.5 dl Valge vein
2.5 dl Kanapuljong

Valmistamine
Vala aprikoosidele suhkur ja brändi ning jäta vähemalt pooleks tunniks seisma. Tükelda küülik ja veereta tükke jahus. Kuumuta õli haudepoti põhjas. Pruunista selles küülikutükid igast küljest ja tõsta kõrvale. Pruunista potipõhjas tükeldatud peekon, hakitud sibul ja küüslauk ning viilutatud porgandid ja sellerivarred. Lisa tüümian ja loorber ning kuumuta veel minut aega. Lisa vein ja puljong ning tõsta küülikutükid potti tagasi. Kuumuta keemiseni. Lisa aprikoosid koos brändiga. Kata pott kaanega ja hauta 150-kraadises ahjus 2 tundi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee