Punase kapsa ja õuna hautisFoto: Jaan Heinmaa
Lia Virkus 30. november 2012 10:30
Vahelduseks hapukapsale on tore teha ka punase kapsa ja õuna hautist, mis on Euroopas popp talvetoit. Siinne roakogus on nii suur, et sellest jätkub jõuluõhtul ka suuremale seltskonnale. Ära kodumaistelt õuntelt koort eemalda, see annab roale kauni värvi ja maitse.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Punane kapsas
3 tk Õun (hapu)
1 tk Punane sibul
3 spl Või
6 tk Nelk
4 tera Vürts
2 spl Suhkur
2 spl Punase veini äädikas
1 tl Sool
3 spl (kuhjaga) Musta sõstra moos
0.5 dl Punane vein

Valmistamine
Lõika kapsas peenteks ribadeks. Puhasta õunad seemnetest ja tükelda õhukesteks sektoriteks. Sulata kastrulis või ja lisa ülejäänud ained, v.a vein. Kuumuta aeg-ajalt segades 30 minutit, kuni kapsas on pehme. Siis sega hulka ka vein.