Taimetoidu retseptid

Magus muretainas korvikestele ja küpsistele 

Eva Palu, 19. november 2012, 07:18
Korvikesed, küpsised ja koogipõhjad saavad rutem valmis, kui tainas juba tehtud. Seepärast tee tainast kohe topelt ning pane osa lihtsalt oma järge ootama.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 2 tundi taina tõmbumiseks külmikus

Koostisosad
400 g Nisujahu
0.5 tl Sool
190 g Või 82%-line
1.5 dl Suhkur
1 tk Muna (suur)

Valmistamine
1. Vahusta toasoe või suhkruga kreemiseks ja heledaks massiks. Kõige mugavam ja kiirem on seda teha mikseri abiga. Lisa muna ja vahusta veel paar minutit. Sega jahu soolaga ning lisa kahes osas või-muna massile. Sega täpselt nii palju, et tainas oleks ühtlane ja elastne.
2. Mässi tainapall kilesse ja pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema. Tainas säilib külmkapis paar nädalat.
Vaata retsepti: Šokolaadi-pähklitäidisega korvikesed