Taimetoidu retseptid
19. november 2012, 07:18

Muretainas õliga

Kui võine tainas pole sinu leimmikute seas, siis muretainast saab valmistada ka õliga. Oliiviõli asmele sobivad taina tegemiseks ka teised mahedamistelised õlid. Väga hea on ka näiteks rapsiõli.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 2-3 tundi õli tahkestumiseks külmikus + 2 tundi taina tõmbamiseks külmikus

Koostisosad
1.6 dl Oliiviõli
350 g Nisujahu
0.5 tl Sool
1.2 dl Vesi (külm)
1 spl Veiniäädikas

Valmistamine
Mõõda 2-3 tundi enne taina tegemist vajalik kogus õli valmis ja pane plastiknõus sügavkülma. Oliiviõli taheneb selle aja jooksul. Mõõda jahu kaussi ja sega soolaga. Võta sügavkülmikust õli ja tõsta see väikeste tükkide haaval plastiknõust välja jahu sisse. Näpi õlitükid jahuseks. Sega veiniäädikas jääkülma veega ning lisa tainale. Sõtku segu käte vahel ühtlaseks tainaks ja pane paariks tunniks külmkappi ootele.
HEA TEADA!
Et retseptis on kasutatud ka vett kui veiniäädikat, rulli tainas lahti nii, et lased sel ettevaatlikult ja õrnalt ise venida. Tainast ise ülearu venitades tõmbub see ahjus pärast liialt palju kokku.
Lillkapsavorm muretainast katte all