Küüliku-pastinaagisuppFoto: Daisy Lappard
Angelica Udeküll 12. november 2012 07:29
Küülikusupp on lausa piduroog.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 - 1.5 kg Küülik
2.5 l Vesi
4 tera Vürts
5 tera Must pipar
1 leht Loorber
Sool
SUPP
5 dl Puljong
1 tl Või
0.5 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
200 g Pastinaak
Sool
Must pipar
0.5 tk Õun

Valmistamine
1. Tükelda küülik ja vala peale külm vesi. Keeda umbes kaks tundi, riisudes vahepeal vahtu. Lisa poole keemise pealt maitseained.2. Kurna puljong ja eralda kontidelt liha.3. Haki sibul ja küüslauk ning tükelda pastinaak ja õun.4. Kuumuta potis või ja selles sibul ning küüslauk.5. Lisa õun ja pastinaak ning kuumuta kergelt läbi.6. Vala peale puljong ja hauta, kuni õun ja pastinaak on pehmed.7. Püreesta supp, maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning pudista supi sisse liha. Soovi korral nirista supile peale veidi magus-teravat tšillikastet.HEA TEADA!* Keemise tulemusena tuleb puljongit kokku 900 milliliitrit, kasuta siinses retseptis umbes poolt. NIPP* Kui sul on viitsimist, suru pehmeks keenud liha läbi metallsõela ja lisa see enne püresstamist supile. Nii saad eriti luksusliku maitse ja konsistentsiga variandi.* Küülikulihast võid valmistada näiteks kastme – kuumuta liha kergelt pannil ja vala peale rõõsk koor.