Pirnikook valge šokolaadigaFoto: Siim Vahur
Kiudainerikkad toidud
12. november 2012, 07:26

Pirnikook valge šokolaadiga

Kookidega on ikka nii, et need jäävad meenutama mõnda kindlat sündmust, külaskäiku või meeldivat õhtut. Selle koogi võiks pühendada perekond Rongale, kelle linnupoja auks see kook esimest korda valmis sai.

Koostisosad
TAINAS
6 dl Nisujahu
100 g Või
1 dl Fariinsuhkur
1 tk Muna (väike)
KATE
1.5 dl Rõõsk koor 35%-line
1 dl Suhkur
2 tk Muna
1 tk Munakollane
100 g Valge šokolaad
30 g Või
4 - 6 tk Pirn
2 spl Fariinsuhkur
1 tk Sidrun (riivitud koor ja mahl)
1 dl Mandlilaastud
Meliss

Valmistamine
Mätsi kokku tainas, mähi kilesse ja saada pooleks tunniks külmikusse. Puhasta pirnid südamikest ja lõika neljaks. Parem on kasutada natuke kõvemaid pirne - nii ei vaju need ahjus ära. Riivid sidrunikoor pirnisektoritele ja pigista peale mahl. Puista pisut fariinsuhkrut, sega läbi ja lase maitsestuda.
Sulata valge šokolaad vahukoore ja võiga pisikeses potis ja nõrgal tulel, samal ajal segades. Klopi munad ning munakollane suhkruga heledaks vahuks. Lisa pisut jahtunud šokolaadi-vahukooresegu munavahule ja vispelda läbi.
Suru tainas 25 cm läbimõõduga vormi. Lao pirnid nii ilusti, kui oskad, puista mandlilaaste ning vala peale kate. Kata vorm fooliumiga, aseta 180 kraadisesse ahju ja küpseta 40 minutit. eemalda foolium ja küpseta veel pool tundi või kuni kook on pealt kuldkollane. Enne melissilehtedega serveerimist lase koogil maha jahtuda.