Terav brokoli-bataadisuppFoto: Jaan Heinmaa
Aafrika köök
12. november 2012, 07:32

Terav brokoli-bataadisupp

Selles tugevalt vürtsises supis on vähe kaloreid. Harissa on Põhja-Aafrikast pärit põletavalt terav tšillipasta, milles on ka vürtsköömneid ja köömneid, koriandrit ning küüslauku. Selle puudumisel võid teravust lisada muu vürtsise kastmega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 spl Rapsiõli
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
500 g (2-3 tk) Bataat
1 - 1.2 l Puljong (köögivilja)
200 g Spargelkapsas
1 - 2 tl Harissa
Sool

Valmistamine
Kuumuta poti põhjas õli, hauta selles tükeldatud sibulat 5–7 minutit, kuni pehmeneb. Lisa purustatud küüslauk ja hauta veel 2–3 minutit. Koori bataadid, tükelda ja lisa potti. Kuumuta mõni minut. Lisa puljong, kuumuta keemiseni ja hauta 10 minutit. Lisa õisikuteks tükeldatud brokoli ja hauta veel 5 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Püreeri supp. Maitsesta harissaja vajadusel ka soolaga.