Itaalia köök

Pasta porrulaugu-tomatikastmes 

Pille Enden, 21. november 2012, 07:15
Pasta porrulaugu-tomatikastmes Jaan Heinmaa
Köögiviljadest valmistatud püreeritud kaste maitseb neilegi, kes muidu köögivilja ei armasta. Pasta võiks olla võimalikult suurepinnaline, siis hakkab kaste sinna hästi külge.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 spl Oliiviõli
1 tk Sibul
2 tk Porgand
2 vart Seller
1 tk Porrulauk
2 tk Paprika
400 g Purustatud tomatid
1 spl Suhkur
1 spl Palsamiäädikas
300 g Pastatooted (meelepärane)
Sool
Must pipar
SERVEEIRMISEKS
Parmesan v. muu kõva juust
Põld-võõrkapsas ehk rukola

Valmistamine
Koori ja haki sibul ning porgandid, tükelda seller ja porru. Eemalda paprikatel seemned ja tükelda needki. Kuumuta poti põhjas õli, hauta sibulat, porgandit, sellerit ja porrut 10 minutit. Lisa paprika ja hauta veel 10 minutit või kuni köögiviljad on hästi pehmed. Lisa purustatud tomatid, suhkur ja palsamiäädikas. Hauta vähemalt 20 minutit. Mida kauem kaste haudub, sedaparemaks läheb. Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreeri kaste nt saumikseriga. Maitsesta soola ja pipraga. Nõruta pasta ja sega kastmesse. Serveeri parmesanilaastude ja rukolaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee