Itaalia köök

Carpaccio laimi ja koriandriga 

Hele-Mai Alamaa, 5. november 2012, 06:35
Carpaccio laimi ja koriandrigaFoto: Hele-Mai Alamaa
Lihstalt suu läheb vesiseks...Siin on liha valimine väga oluline. Mis see carpaccio ikka muud on kui toores liha... aga mina tõesti ei tea, miks ta nii jumalikult maitseb.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ külmutamiseks 4 tundi kuni üleöö

Koostisosad
Veiseliha (sisefilee)
Sool
Must pipar
Koriander (kuivatatud)
Oliiviõli (serveerimiseks)
Laim (serveerimiseks)
Ingver (soovi korral, riiivitud)
Tšilli (soovi korral, hakitud)

Valmistamine
Vali paras tükk, mitte väga suur, pigem peenem ja ümmargusem. Veereta liha soola, pipra ja koriandri segus. Aja pann tuliseks, nii et särtsub. Mina kasutan praadimiseks ka veidi õli, see toob maitse paremini välja. Aga võib ka lihtsalt kuumal pannil ülikiirelt mahlad kinni kõrvetada, kõik küljed, otsad ka. Nüüd keera liha tugevalt toidukilesse ja pista sügavkülma. Külm on vajalik selleks, et saaks lõigata imeimeõhukesed viilud, peaaegu läbipaistvad. Külmas olemise ajaks
võiks arvestada neli tundi kohe julgelt. Kui jätad üle öö, võiks liha enne lõikamist pooleks tunniks jääst välja võtta, siis on lihtsam lõigata. Ja nii ongi, lihaviilud, peale oliiviõli,
laimimahla, soola, pipart, ingveriribasid....
Muidu ma olen väga suur taimetoidu sõber, aga siin on üks Erakordne Erand.