Itaalia köök

Kõrvitsa-orsoto 

Hele-Mai Alamaa, 5. november 2012, 06:35
Kõrvitsa-orsoto Hele-Mai Alamaa
Muskaatkõrvits annab orsoto´le õige värvi ja maitse.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Odrakruup
200 g Muskaatkõrvits
1 tk Sibul (väike)
2 küünt Küüslauk
Õli
Või
1 dl Valge vein (kuiv)
0.7 - 1 l Kanapuljong
Toorjuust või
2 spl Kitsejuust (pehme sort)
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Must pipar
Sool
50 g Peekon (serveerimiseks)

Valmistamine
Aja vesi keema ja pane kruubid kuuma veega likku juba eelmisel päeval. Minimaalselt võiksid nad leos olla neli tundi. Puhasta ja riivi kõrvits, haki sibul ja küüslauk. Edasi käib kõik nagu risotogi puhul. Prae sibulad ja küüslaugud õli ning või segus, lisa riivitud kõrvits. Prae veel, lisa kurnatud odrakruubid. Jätka mõni minut praadimist, vala sekka valge vein. Nüüd hakka tasapisi lisama kanapuljongit, nii poole klaasi kaupa. Kui eelmine on imendunud, kalla jälle juurde. Puljongit võib kuluda väga erinevalt, oleneb kruupidest ja sellest, kui kaua sul on olnud mahti neid leotada. Sama kehtib ka aja kohta, kuni tund võib kuluda. Lõpuks võiks orsoto jääda kergelt vedel ja krõmps. Lõpuks sega sisse toorjuust, maitsesta musta pipra ja riivitud muskaatpähkliga. Soovi korral serveeri krõbedaks praetud peekoniga. Samas võid pakkuda hoopis koos pardi või veise sisefileega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee