Sealiha magushapus kastmesFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
5. november 2012, 06:28

Sealiha magushapus kastmes

Hiinas on sealiha väga levinud ning magushapukas kastmes road meeldivad meilegi. Sarnaselt võid valmistada ka kana, kalkunit või hoopis valget kala.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Sealiha (taine tükk)
4 spl Sojakaste
2 tk Paprika (punane ja roheline)
1 tk Porgand
400 g Ananassikuubikud (konserv)
1 spl Maisitärklis
4 spl Vesi
TAINAS
0.75 dl Nisujahu
0.75 dl Maisitärklis
1 tk Munavalge
1 spl Rapsiõli
1 dl Vesi (leige)
Sool
KASTE
0.5 dl Suhkur
2 spl Ketšup
2 spl Sojakaste
1.25 dl Ananassikonservi vedelik
0.5 dl Riisiäädikas
KÜPSETAMISEKS
1 l Rapsiõli

Valmistamine
Lõika sealiha suupärasteks tükkideks ja sega sojaksatmega. Lase pool tunid marineerida. Lõika paprikad suupärasteks tükkideks ning porgand õhukesteks viiludeks või ribadeks. Sega kokku kaste ja lase keema tõusta ning keeda 5 minutit. Hoia edasi seda soojas.
VAlmista tainas. Selleks klopi muna koos õli ja veega lahti. Lisa sool ja mõlemad jahud ning klopi edasi, saad ühtalse, ilma klimpideta taina. Kasta lihatükid tainasse, küpseta kuumas õlis kuldpruuniks ning nõruta majapidamsipaberil liigsest õlist. Kui kogu liha on paretud, lase kaste uuesti keema. Pane juurde köögiviljad ja ananassikuubikud ning keeda 2-3 minutit, nii et viljad jäävad al dente. Lisa lihatükid ja veega segatud maisitärklis. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Serveeri rooga kohe koos keedetud või aurutatud riisiga.
NB! Soovi korral võid teha ka vürtsikama kastme, lisades sinna ühe hakitud tšilli.