Mardihani apelsinidegaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
5. november 2012, 06:28

Mardihani apelsinidega

Mardipäeval võiks järgida vana tava ja teha hanepraadi, kuid veidi moodsamal moel. Lind tasuks kaunistada praetud apelsiniviilude ja võimalusel ka konjakimaitselise pihlakamoosiga. Kõrvale sobivad hästi hanerasvas küpsetatud kartulid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Hani
Majoraan (kuivatatud)
Sool
Must pipar
TÄIDIS
Sai
150 Või
2 spl Või
0.5 tk Apelsin (riivitud koor)
2 tk Muna
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
Petersellilehed
Sool
KAUNISTUSEKS
1 tk Apelsin
1 - 2 spl Või

Valmistamine
Võta hani 3 tundi varem toatemperatuurile ning hõõru seest ja väljast soola-pipra-majoraani seguga. Vahetult enne küpsetamist lõika sai väikesteks kuubikuteks. Vahusta toasoe või koos riivitud apelsinikoorega. Sega võivahu hulka sai, munad, hakitud petersell, muskaatpähkel ja natuke soola. Kui hane sees on maks, tükelda ka see täidisesse. Pane täidis linnu kõhtu ja nõelu avaus kinni või kinnita puutikkudega.Vala ahjupannile veidi vett ja tõsta hani pannile. Küpseta 190kraadises ahjus 2–4 tundi (sõltuvalt linnu suurusest). Vala hanest nõrguvat rasva aeg-ajalt pannilt ära ja kasta lindu leemega. Vajadusel lisa pannile keeva vett. Pannileemest saad hiljem praele maitsva kastme, kui lisad kastmepaksendajat ja maitseks brändit või apelsinimahla.Kaunistamiseks lõika apelsin õhukesteks viiludeks. Prae viile 2 sl võis ja laota need küpsenud linnule. Lisa võimalusel ka pihlakamoosi.Kogus 6 inimesele.