Mardihani apelsinidega
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 tk Hani
Majoraan (kuivatatud)
Sool
Must pipar
TÄIDIS
Sai
150 Või
2 spl Või
0.5 tk Apelsin (riivitud koor)
2 tk Muna
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
Petersellilehed
Sool
KAUNISTUSEKS
1 tk Apelsin
1 - 2 spl Või
Valmistamine
Võta hani 3 tundi varem toatemperatuurile ning hõõru seest ja väljast soola-pipra-majoraani seguga. Vahetult enne küpsetamist lõika sai väikesteks kuubikuteks. Vahusta toasoe või koos riivitud apelsinikoorega. Sega võivahu hulka sai, munad, hakitud petersell, muskaatpähkel ja natuke soola. Kui hane sees on maks, tükelda ka see täidisesse. Pane täidis linnu kõhtu ja nõelu avaus kinni või kinnita puutikkudega.Vala ahjupannile veidi vett ja tõsta hani pannile. Küpseta 190kraadises ahjus 2–4 tundi (sõltuvalt linnu suurusest). Vala hanest nõrguvat rasva aeg-ajalt pannilt ära ja kasta lindu leemega. Vajadusel lisa pannile keeva vett. Pannileemest saad hiljem praele maitsva kastme, kui lisad kastmepaksendajat ja maitseks brändit või apelsinimahla.Kaunistamiseks lõika apelsin õhukesteks viiludeks. Prae viile 2 sl võis ja laota need küpsenud linnule. Lisa võimalusel ka pihlakamoosi.Kogus 6 inimesele.
Kommentaarid (0)