Itaalia köök

Spinati-gnocchid ricottaga 

Triin Sander, 5. november 2012, 06:24
Spinati-gnocchid ricottagaFoto: Eigo Alvik
Spinatised gnocch´i d sobivad hästi nii kergeks eelroaks kui pearoana tugevamaks kõhutäieks.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Spinat
250 g Ricotta (nõrutatud)
2 küünt Küüslauk
1 peotäis Maitseürdid (bassilik, pune, tüümian, salvei)
2 tl Sool
1 tk Munakollane
100 g Parmesan v. muu kõva juust
100 - 200 g Nisujahu

Valmistamine
1. Blanšeeri värske spinat kuumas vees, nõruta vesi, pigista üleliigne välja ja haki peeneks.2. Purusta sauseguris või uhmirs küüslauk ja ürdid.3. Sega kausis ricotta, spinat, ürdi-küüslaugusegu, sool, munakollane ja parmesan ning hakka vähehaaval lisama jahu, kuni tainas saab vormitava konsistentsi.4. Vormi jahusel pinnal sõrmejämedused rullid, millest saab lõigata 1cm laiused ribad, või võid väikesed kreekapähkli-suurused pallid vormida.5. Keeda soolaga maitsestatud vees, kuni gnocchid tõusevad pinnale, vala üle sobiva kastmega.NIPP:* Kui kasutad külmutatud spinatit, nõruta sellest välja liigne vesi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee