Küpsetised

Hõrgud tuunikalapirukad 

Kristel Vokk, 5. november 2012, 06:23
Hõrgud tuunikalapirukadFoto: Kristel Vokk
Kui kohupiima-muretainas on klassik, siis seda annab valmistada ka ricotta´ga.

Koostisosad
200 g Ricotta-kohupiim
2 tk Muna
125 g Või
400 g Nisujahu
1.5 tl Sool
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Sidrunipipar
0.5 tl Harilik pune (kuivatatud)
TÄIDIS
2 karpi Tuunikala soolvees (konserv)
Sidrunipipar
1 karp Toorjuust murulauguga
70 g Porrulauk
200 g Riivjuust

Valmistamine
1. Sega ricotta, sulatatud või ja muna ühtlaseks. Lisa sool, sidrunipipar ja pune. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa eelnevalt valminud tainasegule ning sõtku ühtlaseks. Vooli tainast "vorst" ning aseta täidise valmistamise ajaks külmikusse tahenema.
2. Kurna tuunikala üleliigsest vedelikust. Sega hulka toorjuust ja maitsesta sidrunipipraga. Haki porru ja riivi juust.
3. Võta tainas külmikust välja ning jaga 24 võrdseks osaks, vajuta käega lapikuks ning täida muffinipanni pesad taignaga. Tõsta põhja porru, lisa tuunikalatäidis ning kata riivitud juustuga.
3. Kuumuta ahi 200C-ni ning küpseta pirukaid 15 minutit. Lase pisut jahtuda ning söö soojalt.
Kogus 24 tükki.
HEA TEADA:
Retseptis antud kogusest valmib 2 muffinipanni jagu ehk 24 pirukat. Võib ka valmistada poole kogusega, kuid siis tuleb arvestada sellega, et koostisosade pakid jäävad poolikuks, nii et ma soovitan siiski kaks plaaditäit valmis küpsetada, sest alles ei jää neid niikuinii.