Orsoto peedi ja kapparitegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
29. oktoober 2012, 07:29

Orsoto peedi ja kapparitega

Väga tervislik roog, mis maitseb kindlasti peedisõpradele. Huvitava maitsenüansi lisavad Parmesani juust ja kapparid. Sobib hästi lihatoitude kõrvale, aga ka vahepalaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 spl Õli
1 tk Sibul
2 dl Odrakruup
3 tk Peet (väike, toores)
4 dl Kanapuljong
50 g Parmesan v. muu kõva juust
2 spl Kapparid (väikesed)
Must pipar
Sool
25 g Või

Valmistamine
Kuumuta kastrulis õli ja prae selles hakitud sibulat mõned minutid. Lisa tangud ning jätka praadimist paar minutit. Sega juurde kooritud ja riivitud peet, kuumuta veel veidi. Vala peale puljong ning sega läbi; hauta tasasel tulel kaane all 35 minutit, kuni kruubid on pehmed. Lisa riivitud Parmesani juust, kapparid, must pipar ja või, sega läbi ning serveeri kohe.