Apelsinimekiga peeditšatniFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
22. oktoober 2012, 07:21

Apelsinimekiga peeditšatni

Vürtsikas ja magusapoolne lisand sobib juustu ja lihalõikude juurde. Paki tšatnipurgi kõrvale veel näiteks kreekerid ja sinihallitusjuust.

Koostisosad
750 g Peet
2 tk Sibul
2 tk Õun
2 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl ja koor)
1 spl Sinepiseemned
0.5 spl Koriandriseemned
0.5 spl Nelk (jahvatatud)
0.5 spl Kaneel (jahvatatud)
3 dl Punase veini äädikas
3.5 dl Suhkur

Valmistamine
Koori peedid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki sibulad, koori ja riivi õunad. Riivi apelsinikoor ja pressi välja mahl. Mõõda kõik ained kastrulisse ja kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 1 tund, aeg-ajalt segades. Kuumuta, kuni peet on pehme ja tšatni paksenenud. Tõsta väikestesse purkidesse ja sule.