Toorjuustuglasuuriga peedikook
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
4 dl Nisujahu
3.5 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Sool
1 tl Söögisooda
1 spl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
3.5 dl Rapsiõli
3 tk Muna
2 - 3 dl Kreeka pähkel (jämedalt hakitud)
3 dl (umbes 250 g) Peet (peenelt riivitud)
GLASUUR
200 g Toorjuust (maitsestamata)
3 - 5 niiti Safran
3 dl Tuhksuhkur
Valmistamine
Sega omavahel kuivad ained: jahu, suhkrud, sool, sooda, kaneel ja muskaat. Lisa õli ja munad ning sega ühtlaseks tainaks. Haki pähklid ja sega koos peenelt riivitud peediga tainasse. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud, 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta ahjus 175° juures 45 minutit. Võta välja ja lase 10 minutit jahtuda. Eemalda kook vormist ja aseta restile. Pane vorm tagurpidi peale ning lase koogil täielikult jahtuda (nii jääb ta mahlane). Vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkru ja safraniga ning määri saadud glasuur jahtunud koogile.
Kommentaarid (0)