Küpsetised

Toorjuustuglasuuriga peedikook 

Lia Virkus, 22. oktoober 2012, 07:21
Toorjuustuglasuuriga peedikookFoto: Jaan Heinmaa
See võrratu kook sobib piduliku söömaaja lõppakordiks. Kui safran tundub võõras, võid selle ainetest välja jätta ja lisada glasuurile maitseks pisut sidrunimahla.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 dl Nisujahu
3.5 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Sool
1 tl Söögisooda
1 spl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
3.5 dl Rapsiõli
3 tk Muna
2 - 3 dl Kreeka pähkel (jämedalt hakitud)
3 dl (umbes 250 g) Peet (peenelt riivitud)
GLASUUR
200 g Toorjuust (maitsestamata)
3 - 5 niiti Safran
3 dl Tuhksuhkur

Valmistamine
Sega omavahel kuivad ained: jahu, suhkrud, sool, sooda, kaneel ja muskaat. Lisa õli ja munad ning sega ühtlaseks tainaks. Haki pähklid ja sega koos peenelt riivitud peediga tainasse. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud, 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta ahjus 175° juures 45 minutit. Võta välja ja lase 10 minutit jahtuda. Eemalda kook vormist ja aseta restile. Pane vorm tagurpidi peale ning lase koogil täielikult jahtuda (nii jääb ta mahlane). Vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkru ja safraniga ning määri saadud glasuur jahtunud koogile.