Toidukordade retseptid

Krõmps peedi-carpaccio 

Hele-Mai Alamaa, 22. oktoober 2012 07:20
Krõmps peedicarpaccioFoto: Hele-Mai Alamaa
Amps neile, kes söövad silmadega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Peet
150 g Kitsejuust (poolküps)
1 peotäis Põld-võõrkapsas
Piiniaseemned
Palsamiäädikas
Palsamikreem
Oliiviõli

Valmistamine
Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori peedid ja viiluta paarimillimeetristeks seibideks. Lao küpsetuspaberiga kaetud pannile, peale õli ja palsamiäädikat. Ahju, ja vaata tunde järgi, et oleksid ikka mõnusalt krõmpsud. Paar rukolasaba taldrikule, peale peediviilud. Siis lülita ahi grilli peale ja pudista kitsejuust pannile. Hoia ahjus, kuni tipud pruunikaks tõmbuvad. Siis peetidele seltsiks taldrikule. Veel kuival pannil röstitud piiniaseemneid, paar tilka balsamicokreemi. Ja ongi valmis!